De handgemaakte producten kunnen niet geruild of geretourneerd worden, omdat deze speciaal naar uw wensen zijn gemaakt. Zie ook de algemene voorwaarden.

Onder handgemaakte producten vallen:

  • Frontriemen (met uitzondering van de Zircon frontriemen)
    • Hoofdstellen met aangepaste frontriem kunnen wel geruild of geretourneerd worden maar ZONDER de frontriem, zie hieronder.
  • Zadeljuwelen

Uitzondering: Hoofdstellen met aangepaste frontriem
Bij uw hoofdstel kunt u uw frontriem zelf samen stellen. Echter een zelf samen gestelde frontriem kunt u niet retourneren omdat het gaat om een handgemaakt product. Het hoofdstel zelf kunt u wel voor een andere maat ruilen of retourneren zonder de frontriem. U krijgt dan het bedrag van het hoofdstel terug min de kosten van de frontriem of u krijgt een andere maat toegestuurd zonder frontriem.
Enkel wanneer u de bijbehorende frontriem zonder aanpassingen besteld, kunt u het hoofdstel ruilen of retourneren inclusief frontriem.

Strasskettingen, hoofdstellen en andere basic producten kunnen geruild of geretourneerd worden.

Instructies ruilen en retourneren:
U dient het product binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling retour te sturen in originele staat. De producten mogen niet gebruikt, beschadigd of vies zijn en dienen inclusief kaartjes retour te komen. Bij vermoeden van gebruik zal er een schadebedrag in rekening worden gebracht.

De verzendkosten voor retourzending zijn voor de koper.

Wij vragen u uw retour of ruilzending aan te melden via de mail: info@equibling.nl. In de mail ontvangen wij graag de volgende informatie:

  • Uw ordernummer
  • Welke producten komen retour of moeten geruild worden en waarvoor?
  • Wat is de reden van retour of ruil?

U ontvangt vervolgens de retourgegevens per mail.

De producten die retour komen dienen in originele staat en verpakking (inclusief bubbeltjesplastic) terug gestuurd te worden  om beschadigingen te voorkomen.
Graag ontvangen wij in de doos een bericht met ordernummer en naam.

Heeft u gebruik gemaakt van de optie gratis verzenden boven de €150? Wanneer een deel van de zending geretourneerd en het resterende aankoopbedrag komt onder de €150 dan zullen de verzendkosten (€6,95 NL, of €11 BE, DUI) verrekend worden met het retourbedrag.

Bij een retourzending wordt het retourbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending teruggestort op de rekening waarmee betaald is mits het product in originele staat verkeerd.

Wilt u graag ruilen? Dan sturen wij zodra de ruilzending is ontvangen het gewenste product kosteloos naar u op.